Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, Νο 2


Απογοήτευση

Κύριε Πρωθυπουργέ

Επανέρχομαι και απευθύνομαι ξανά σ' εσάς μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα .

Ελπίζω να είναι κατανοητό σε εσάς όπως και στους στενούς σας συνεργάτες ότι ακόμα και η συζήτηση για παρουσία «τεχνικών συμβούλων» σε κάθε υπουργείο, οι οποίοι θα ελέγχουν την πορεία υλοποίησης των δεσμέυσεών μας απέναντι στους δανειστές μας άνοιξε εξ αιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησής σας να πράξει σωστά και έγκαιρα τα όσα όφειλε.
Το επόμενο βήμα θα είναι ο απ’ ευθείας έλεγχος όλων των των δομών, των θεσμών ακόμα και των υποδομών που δημιουργήθηκαν με χρήματα της Ένωσης. Ήδη αυτό συζητείται και ήδη διατυπώνονται τα σχετικά ερωτήματα και οι επαφές στις Βρυξέλλες.
Το μεθεπόμενο θα είναι η φυσική παρουσία εκπροσώπου των δανειστών στο γραφείο σας.
Για ύστατη φορά σας καλώ να αναλάβετε αν μπορείτε τις ιστορικές ευθύνες και να βρείτε εκείνο το κυβερνητικό σχήμα που θέλει και μπορεί να κάνει πράξεις τις δεσμεύσεις μας όπως αυτές διατυπώθηκαν στο μνημόνιο I. Αν νομίζετε ότι οι ανίκανοι να εφαρμόσουν το I θα τα καταφέρουν καλύτερα στο μνημόνιο II, μάλλον κάνετε τραγικό λάθος.  Εάν κρίνετε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνθεσης τέτοιου κυβερνητικού σχήματος, τότε η κάλπη είναι η μόνη λύση.
Πάρτε τις αποφάσεις σας τώρα. Έχετε ήδη αργήσει. Τις αφορμές σας τις έχουν δώσει και οι βουλευτές σας και οι Υπουργοί σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου