Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η τρομοκρατία της αλήθειας


Τι μας φέρνει το μεσοπρόθεσμο:

Ανεργία από 20 έως 25%. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική ανεργία και η σχέση των ανέργων επί του συνόλου του δυνητικά οικονομικά ενεργού πληθυσμού θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις

Καταβαράθρωση της αγοραστικής δύναμης λόγω εσωτερικής υποτίμησης έως και 50 %. Τι σημαίνει αυτό; Μείωση μισθών, αύξηση έμμεσων φόρων, εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους. Οι μισθοί και οι αμοιβές μας δηλαδή θα επαρκούν για την κάλυψη μέρους των αναγκών μας και μόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι «ανάγκες» επαναπροσδιορίζονται προς τα κάτω με «κόψιμο» των «περιττών». Κοινωνικές εκρήξεις.

Οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν πλησιάζοντας σχεδόν στην πλήρη απελευθέρωση. Το κοινωνικό κράτος περιορίζεται στα ελάχιστα.

Οι αριθμοί όσων κινούνται κάτω από τα όρια της φτώχειας ή της εξαθλίωσης αυξάνονται ραγδαία.


Τι μας φέρνει η χρεοκοπία και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα:

Ανεργία  30% και προς τα επάνω. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική ανεργία και η σχέση των ανέργων επί του συνόλου του δυνητικά οικονομικά ενεργού πληθυσμού θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις

Καταβαράθρωση της αγοραστικής δύναμης λόγω υποτίμησης και πληθωρισμού που μπορεί να κινηθεί σε αστρονομικά ύψη. Τι σημαίνει αυτό; Άφθονο χρήμα χωρίς πρακτική αξία, καλό μόνο για τη σόμπα. Ανυπαρξία αγοράς, ελλείψεις βασικών αγαθών, δελτίο σε τρόφιμα, κοινωνικές εκρήξεις, λεηλασίες καταστημάτων. 

Εργασιακές σχέσεις δεν υπάρχουν καθώς πρακτικά δεν λειτουργεί αγορά εργασίας. Το κοινωνικό κράτος περιορίζεται στα ελάχιστα.

Οι αριθμοί όσων κινούνται κάτω από τα όρια της φτώχειας ή της εξαθλίωσης αγγίζουν την μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού 

Σε αυτούς τους τομείς, σχεδόν ισοπαλία... διαλέξτε αποχρώσεις του μαύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου