Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Σούργελα


Το σουρεάλ και το σούργελο έχουν την ίδια ρίζα;  

Οι ανεμολόγοι της πλατείας Συντάγματος που πρόσφατα ανακάλυψαν την πολιτική, αναζητούν τρόπους να αλλάξουν το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Κατά τον Σεπτέμβρη, που θα ανακαλύψουν τον Μάρξ, θα συζητούν για την πάλη των τάξεων. Στον Αριστοτέλη αναμένεται να φτάσουν τον Δεκέμβρη, οπότε οποιαδήποτε συζήτηση περί λογικής θα αναβληθεί επ’ αόριστον λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Έτσι θα εκπληρωθεί και η προφητεία του πατέρα Παϊσιου ο οποίος λέγεται ότι είπε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με αντιπροσωπεία των Ελ, ότι όσοι πατριώται δεν ηττηθούν από τον κάματο και τας καιρικάς συνθήκας, θα καμφθούν υπό ενός αοράτου εχθρού φέροντος το όνομα  Streptococcus pneumoniae. Να σημειωθεί εδώ ότι ο πατέρας Παϊσιος ήτο ένας από τους πρώτους θεωρητικούς των κοινωνικών επιστημών  που μελετήθηκε ενδελεχώς με τη συνδρομή των μαθητών του Αμβροσίου τε και Ανθίμου στην Μια-Είναι-Η-Πλατεία-Συντάγματος.
Εν τω μεταξύ, και ενόσω η βάρκα εξακολουθεί να μπάζει νερά, το πλήρωμα καυγαδίζει:
1.       Για το ποιος φταίει που μπάζει νερά
2.       Για το προς τα που θα πάει η βάρκα αν και όταν σωθεί,
3.       Για το ποιος θα πρέπει να είναι ο νέος καπετάνιος
4.       Για το αν πραγματικά βουλιάζει η βάρκα ή πρόκειται περί οφθαλμαπάτης
4.1.    Για το αν η οφθαλμαπάτη προκαλείται από το θαλασσινό νερό ή τον θαλασσινό αέρα
4.2.    Για το αν η οφθαλμαπάτη βολεύει τη θάλασσα ή τη στεριά
4.3.    Για το αν υπάρχει μαξιλάρι ακριβώς κάτω από τη βάρκα που την κατάλληλη στιγμή θα μας σηκώσει ψηλά.
4.4.    Για το αν υπάρχει πράγματι θάλασσα
4.5.    Για το αν υπάρχει πράγματι βάρκα
4.6.    Για το αν έχουμε βάρκα ή στην πραγματικότητα είμαστε επιβάτες ενός τεράστιου δεξαμενόπλοιου το οποίο μας κρύβουν επιμελώς τα ξένα κέντρα αποφάσεων, οι Εβραίοι, οι Τούρκοι, τα Νεφελίμ και ο διαιτητής που είναι πάντα πληρωμένος.
5.       Για το αν θέλουμε πραγματικά τη βάρκα.

Κανένας δεν απλώνει το χέρι να αρπάξει έναν κουβά να αδειάσει νερό, κανένας δεν αρπάζει το κουπί να σπρώξει τη βάρκα προς τη στεριά που φαίνεται στον ορίζοντα, κανένας δεν βουτάει το χέρι στο νερό να κωπηλατήσει με τις παλάμες, κανένας δεν πετάει όλα τα βάρη που κουβαλάει μαζί του, που μπορεί κάποτε να του ομόρφυναν τη ζωή, τώρα όμως βυθίζουν τη βάρκα. Αναρωτιέμαι τι είδους κατάρα είναι δεμένη πάνω σ’ αυτή τη βάρκα και στους επιβάτες της ώστε να ζει αυτή την σουρεάλ κατάσταση. Όλοι νοιάζονται για τη βάρκα και κανείς δεν κάνει το παραμικρό να τη σώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου