Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ξυπνήστε!!!


Είναι τραγικό Υπουργοί της κυβέρνησης να φέρονται σαν να μην έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει. Είναι τραγικό, ενώ δεν έφεραν καμιά αντίρρηση στις ισοπεδωτικές οριζόντιες πολιτικές, όπως η μείωση των αμοιβών των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, να παριστάνουν τώρα τους επαναστάτες χάρη των ισχυρών συντεχνιών και συνδικαλιστικών φέουδων.  
Επί τέλους, αν κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν, αν μερικοί θέλουν να πουν στο λαό ότι οι μέχρι τώρα αλλά και οι αυριανές του θυσίες θα πάνε στο βρόντο γιατί κάποιοι είναι απλά ανόητοι ή σκέφτονται μόνο την επανεκλογή τους,  ας το κάνουν φανερά ή ας τους ξεμπροστιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Αν δεν μπορεί να το κάνει, ας πάμε σε εκλογές! Ναι, γνωρίζω ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση (τι δυστυχία για την πατρίδα μου...) αλλά προκειμένου να τελειώσει αυτή η μη δράση που κάνει τους κερδοσκόπους να στήνουν πάρτι καθημερινά πάνω από το ελληνικό κουρέλι, ας ξαναψηφίσουμε. Ότι είναι να γίνει, ας γίνει σύντομα, τώρα. 
Έχουμε καταντήσει ανέκδοτο. Μας κρατάνε ζωντανούς με μηχανήματα και ενέσεις κι εμείς αντί να παλέψουμε να σωθούμε βρίζουμε τα μηχανήματα και τους γιατρούς. Για κλάματα, όχι για γέλια. Αντικαταστήσαμε την πολιτική, τη σκέψη τις προτάσεις, με Σπίθες, στρακαστρούκες και συνωμοσιολογίες. Αντί να αναζητούμε εφικτές λύσεις στα διαρθρωτικά προβλήματα που μας ταλανίζουν επί χρόνια, αντιστεκόμαστε στις αλλαγές άπλα για το ονόρε της αντίστασης. Γραφικοί; Όχι. Επικίνδυνοι. Γραφικοί μπορεί να είναι όσοι θέλουν να στήσουν τσαντίρι στο Σύνταγμα. Οι υπουργοί δεν έχουν δικαίωμα να είναι τίποτα λιγότερο από αποτελεσματικοί.
Υ.Γ.1  Νομίζω πραγματικά ότι είναι κουτόφραγκοι οι  εταίροι μας. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την εμμονή τους να σώσουν κάποιους που δείχνουν να μη θέλουν να σωθούν. Και μην ακούσω τίποτα για εκμετάλλευση του πλούτου μας ή για την θέληση να καταβάλουν το επικίνδυνα ελεύθερο φρόνημά μας...
Υ.Γ. 2  Με εξέπληξε ευχάριστα ο Λοβέρδος. Δεν το περίμενα. Επίκαιρος.

4 σχόλια:

  1. Αν το πλήθος θέλει να δει αίμα στην αρένα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει θύμα πρέπει να το κατασκευάσουμε, ε;. Αντί απάντησης, θα σου πω μια ιστορία. Έχω τρια παιδιά και τα βγάζω πέρα με το ζόρι. Κάποια στιγμή, όταν μου δόθηκαν κάτι αναδρομικά, υπέκυψα στις πιέσεις των παιδιών και της συζύγου και πήρα x-box laptop, plasma tv και home-cinema. Πήγαμε και διακοπές 8 μέρες Χαλκιδική. Ξινό μου βγήκε. Με απέλυσαν απ' τη δουλειά, μου δίπλωσαν δυο δόσεις, πολύ θέλει νομίζεις; Μόλις μας πήραν το σπίτι οι δανειστές, καθίσαν η γυναίκα και τα παιδιά να βρουν την αιτία. Αποφάνθηκαν ότι έφταιγα εγώ που υπέκυψα στις πιέσεις τους και αγόρασα εκείνο το x-box. Θέλω να πω, εκ των υστέρων είναι εύκολο να κρίνεις αποφάσεις. Η ΕΛΕ θα καταλήξει ότι στο συμπέρασμα ότι εκείνο το χιλιάρικο που δόθηκε για καφέδες στο ταξίδι του Σημίτη στην Κίνα ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι του χρέους και σωθήκαμε; Αν ειναι έτσι, βγαίνω εγώ αύριο και αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη της δημιουργίας του χρέους κι οι υπόλοιποι να συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο τη ζωή σας. Το κέρδος δεν ξέρω που και ποιο ειναι όμως. Για μένα, και το φωνάζω, αυτο που θα πρέπει να κάνουμε ειναι να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες ώστε ποτέ πια να μη βρεθούμε στην ίδια θέση. Για άλλους, αρκεί η σύγκρισή μας με το εκουαδόρ και την κοστα ρίκα. Ειναι ζήτημα φιλοδοξιών Μαρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντελή, έμαθα πολλά τελευταία.. Πράγματα που δεν γνώριζα και ούτε καν μπορούσα να φανταστώ.
    Μπορεί να σε ενδιαφέρει να ακούσεις μερικά μαθηματάκια περί οικονομίας και τραπεζικού συστήματος... πώς δουλεύει (και μας δουλεύει) δηλαδή. Στέλνω το 1ο και βρες τα υπόλοιπα, εύκολο είναι.
    Το ζουμί είναι να μη θεωρούμε το χρέος δεδομένο και να ξεκιναμε απο εκει το συλλογισμό. Αυτό το στόχο έχει η ΕΛΕ, να βρει τελικά πόσο ακριβώς είναι το περίφημο χρέος και πού οφείλεται και να το τοποθετήσει στα μέτρα του. Χρειάζεται μια ανατροπή στη σκέψη.. ενας εκσυγχρονισμός.. τα πράγματα δεν είναι όπως τα ξεραμε πριν λιγα μόλις χρόνια.. Εχουν αλλάξει εντελώς!
    Και'γώ που δεν ξόδεψα άστοχα και δεν δανείστηκα, νομίζεις πως βρισκομαι σε καλυτερη μοίρα; Χάλια μαύρα επίσης. Αν το μεγάλο μου παιδί δεν έστελνε απ'έξω χρήματα, δύσκολα θα τη βγάζαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν διαφωνώ ότι το Τραπεζικό σύστημα είναι σάπιο και στημένο σε εντελώς λάθος βάση. Είμαι μάλιστα της άποψης ότι η έκταση οποιασδήποτε πολιτικής αλλαγής περιορίζεται από την αδυναμία της να αγγίξει το τραπεζικό σύστημα. Επανειλημμένα έχω πει ότι μόνο η κατάργηση της επιβράβευσης της αποταμίευσης μπορεί να ανατρέψει θετικά το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Η ένστασή μου έγκειται στο εξής και θα στην πω περιγραφικά: δεν ξεκινάς μαθήματα πυρασφάλειας την ώρα που καίγεται το σπίτι σου. Την ώρα που πρέπει να σώσεις ότι μπορείς δεν συζητάς για το ποιος έπαιζε με τα σπίρτα. Το κακό δεν ειναι η ενημέρωση αλλά το γεγονός ότι έλκει την συζήτηση από το ΠΩΣ θα λύσουμε το πρόβλημα (υπαρκτό ή τεχνητά υπαρκτό)και στην ουσία προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από το ίδιο το πρόβλημα. Πείτε στον οποιοδήποτε διδάσκει να ξεκινά με μια δήλωση κάθε φορά: "Δεν μπορεί μια χώρα από μόνη της να ανατρέψει το τραπεζικό σύστημα". Σ' ευχαριστώ πάντως ειλικρινά. Ο Καζάκης μου είναι αποκρουστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή