Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εδώ οι καλές άδειες!


Ο αρμόδιος μελετών την αίτηση

Τούρθε του ανθρώπου και πάει στην κυρία περιφέρεια ζητώντας άδεια για εγκατάσταση αποθήκευσης σκράπ. Τι εστί σκράπ; Παλιοσίδερα. Είχε μαζί του προμελέτες, μελέτες, εγκρίσεις, χάρτες, βεβαιώσεις, όλα τα λιλιά και όλα τα καλούδια και τα κατέθεσε και τούτα στα πόδια των υπαλλήλων. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η κυρία περιφέρεια του εκδίδει την απαραίτητη άδεια μαζί με τους όρους λειτουργίας.
Άψογα! Διότι αυτό είναι κράτος και έτσι πρέπει να λειτουργεί και τι καλά που είμαστε όλοι!
Περνά ένα εξάμηνο και νάτος ο κύριος πάλι στην πόρτα της περιφέρειας! Τι κουβαλά αυτή τη φορά; Ένα απλό χαρτί. Και τι ζητά; Επέκταση της άδειας. Εντάξει! Να στη δώσει η κυρία αγόρι μου την επέκταση. Τι της ζήτησες; Μια νύχτα τρελού έρωτα εσύ αυτή και τρία φιλικά ζευγάρια μαζί με τον κηπουρό της διπλανής βίλας; Μια επέκταση! Τι ζητάς να επεκτείνεις παλληκάρι; Ε, φυσικά τη δραστηριότητά σου, τι θα επέκτεινες; Την υφαλοκρηπίδα;  Και τι θες να κάνεις; Να αποθηκεύεις και άλλα υλικά; Τι υλικά; ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ;;;;; Οουκέι μπόι!
Την πήρε το παλληκάρι την άδεια. Άδεια να χειρίζεται, να αποθηκεύει και να διακινεί κάθε είδους επικίνδυνα απόβλητα, εκτός ραδιενεργών. Από νοσοκομειακά μέχρι χημικά και από πετρελαϊκά μέχρι μπαταρίες. Τα πάντα όλα. Κι ενώ για τα παλιοσίδερα του ζήτησαν του κόσμου τα χαρτιά, δέκα μελέτες και πενήντα βεβαιώσεις, για τα επικίνδυνα απόβλητα πήγε με μια κωλοαίτηση και την άδεια την πήρε!
Μπράβο στο παλληκάρι! Δεν ξέρω τι προσόντα είχε, αυτός ή ο κηπουρός της διπλανής βίλας, αλλά την άδεια την πήρε. Έτσι. Αμελέτητη. Διότι κύριε αν έχεις αμελέτητα στη χώρα τούτη, αμελέτητες τις παίρνεις τις άδειες. Και η κυρία περιφέρεια μ’ ένα χαμόγελο να γράφει στο χαρτί της άδειας «πως δεν επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο αντικείμενο» γι’ αυτό δίνει άδεια χαμογελώντας ικανοποιημένη.
Έτσι συμβαίνει στη χώρα που θέλει να είναι ελεύθερη και ωραία. Για να ανοίξεις κοτέτσι θες εκατό φακέλους, για να ανοίξεις πτηνοτροφείο αρκεί ένα φακελάκι.
Τώρα, μαθαίνω, ο κύριος πουλάει την επιχείρηση που έχει βαρβάτες άδειες κι ενώ πριν άξιζε τρεις δραχμές, τώρα αξίζει τριάντα. Τυχαίο; Δε νομίζω.
Όλα τα στοιχεία στάλθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς και στην κυρία περιφέρεια. Είναι επίσης στη διάθεση κάθε πικραμένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου