Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

"Ρίξτα κι εσύ στο ποτάμι"

Η παλιά γέφυρα πάνω από τον ποταμό Ελασσονίτη
Σε σύσκεψη που διοργανώθηκε με αφορμή το μεγάλο πρόβλημα των αποβλήτων των τυροκομείων σε κάποια πόλη της ενδόξου ελληνικής επαρχίας, εκπρόσωπος μεγάλης βιομηχανίας επεξεργασίας γάλακτος δήλωνε ότι είναι αδιανόητο και ουσιαστικά πρόκειται περί παραβίασης των κανόνων του ανταγωνισμού, η δική του εταιρεία να επιβαρύνεται με το κόστος επεξεργασίας των αποβλήτων του ενώ οι άλλοι να πετούν το τυρόγαλο στα ποτάμια και κανείς - από την μεριά της πολιτείας  - να μην παρεμβαίνει προς εφαρμογή του νόμου.
Σε κατ' ιδίαν συζήτηση του ίδιου στελέχους λίγες ημέρες μετά με τον Δήμαρχο της περιοχής στην οποία η βιομηχανία δραστηριοποιείται, ο Δήμαρχος έκανε μια σοφή πρόταση επίλυσης του προβλήματος: "έλα ρε συ, ρίξ' τα κι εσύ στο ποτάμι" .
Φυσικά, προεκλογικά ο περί ου ο λόγος δήμαρχος - όπως και όλοι οι συνάδελφοί του απ' άκρου εις άκρον της πατρίδας μας - αναφέρθηκε δεκάδες φορές στο περιβάλλον και στο πόσο το αγαπάει και πόσα θα κάνει γι' αυτό.
Σύντομα θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες αναφορές σε όσους ευθύνονται για την κατάσταση στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στα νερά της Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου