Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ποιος Λόγος; Το φλιτ κυβερνά τον κόσμο!


Μεγάλη μερίδα συμπολιτών μου είναι βέβαιοι ότι κάποιοι επιχειρηματικοί κύκλοι σε συνεργασία με πολιτικούς που δρουν κατ’ εντολή τους, υπερίπτανται της Ελλάδας και περιμένουν την ευκαιρία να αρπάξουν «τον πλούτο της».
Αν τους ρωτήσεις να σου τους περιγράψουν θα σου πουν πως είναι εβραίοι, έχουν νύχια γαμψά, είναι μαύροι (έστω, σκούροι) και έχουν φωλιά σε ένα σκοτεινό κάστρο κάπου στην Ελβετία που το ονομάζουν Μπίλντεμπεργκ ή κάπως έτσι. Κάποιοι, με κάθε μυστικότητα και εμπιστευτικά, θα σε βεβαιώσουν ότι πίσω από αυτούς κρύβεται ο αντίχριστος και, προς επιβεβαίωση, θα σου απαγγείλουν από στήθους και αυτολεξεί το απαύγασμα της σκέψης του γέροντος Παϊσίου.
Αν τους ρωτήσεις «γιατί;» θα σου πουν ότι ο πλούτος της Ελλάδας είναι περιζήτητος στο σύμπαν, ανώτερος από το χαβιάρι και ισάξιος του κρυπτονίτη. Σαν «το πολυτιμότερο που έχουν οι γυναίκες». Θα σου πουν επίσης ότι όλοι τρέμουν την Ελλάδα επειδή την προστατεύουν οι θεοί αλλά και ο Θεός, που έχουν συμμαχήσει και δίνουν στη ΝΑΣΑ τεχνολογία να καταλάβει το σύμπαν  - ή αυτό είναι από άλλη ιστορία; Τη φοβούνται την Ελλάδα, διότι όπως έλεγε και η γιαγιά μου η οποία πρέπει να είχε επαφές με τους Ελ – δεν εξηγείται αλλιώς – «Πιδάκι μ’ να προσεχ’ς τσ’ γυναίκις. ‘Οπους λέν΄ πυρ γυμνή η θάλασσα κι κακιά γυναίκα είνι τα κακά τ’ κόσμ’.»  (μετάφραση δεν διατίθεται για το ανωτέρω απόσπασμα).
Αν τους ρωτήσεις «πως», εκεί υπάρχει ταύτιση απόψεων: «μας ψεκάζουν».
Τώρα ξέρω. Όταν βγάζω παλιοσίδερα στο πεζοδρόμιο, αυτοί που εμφανίζονται στο δευτερόλεπτο και τα μαζεύουν, δεν είναι Ορκ, όπως είχα πειστεί μέχρι σήμερα (ή όπως οι ξένοι ήθελαν να πιστεύω) αλλά στρατός της Μπίλντεμπεργκ που μαζεύει τον πλούτο μας. Υπάρχει ένας για κάθε γνήσιο Έλληνα και εμφανίζεται από το πουθενά αυτόματα κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη συγκέντρωσης ελληνικού Πλούτου. Ο στρατός αυτός ακούει στο όνομα Νεφελίμ και έχει ακόμα ένα σκοπό, πέραν της αρπαγής του πλούτου μας, ίσως μάλιστα  χειρότερο από αυτόν. Την αρπαγή της γλώσσας μας, την οποία μετά τους υπολογιστές την έχουν ήδη μάθει τα διαστημόπλοια των κινέζων ΚΑΙ οι αξονικοί τομογράφοι, αν και έχει περί τα 600 δισεκατομμύρια λέξεις. 

15 σχόλια:

  1. Να προτείνω ένα βιβλίο για να ξέρουμε γιατί μιλάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα "
    του Δημήτρη Μπάτση
    ...για να ξέρουμε τι λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν σ' αφήσω "ελεύθερο" μπορεί να μετατρέψεις αυτόν τον μικρό διάλογο σε ισάξια σε όγκο μυθοπλασία με τους "'Αθλιους" αλλά σε αγαπάω και σε διακόπτω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά, για την οικονομία σου προτείνω Πλούταρχο (όχι τον Γιάννη, έναν άλλον) "ἀλλ’ ἐνδεικνύμενον τοῖς προχείρως δανειζομένους, ὅσην ἔχει τὸ πρᾶγμα αἰσχύνην καὶ ἀνελευθερίαν καὶ ὅτι τὸ δανείζεσθαι τῆς ἐσχάτης ἀφροσύνης καὶ μαλακίας ἐστίν. ἔχεις; μὴ δανείσῃ. οὐ γὰρ ἀπορεῖς. οὐκ ἔχεις; μὴ δανείσῃ, οὐ γὰρ ἐκτίσεις" από το "Αι συμφοραί του δανεισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για δε σάτιρα, θα σου πρότεινα Αριστοφάνη, αλλά παραείναι κλασσικός. Διάβασε Σουρη (επειγόντως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν βέβαια θελήσεις ποτέ να εντρυφήσεις στους λαϊκούς ήρωες της πολιτικής, βρες τη βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή αναζήτησε την ευχάριστη και παιδευτική παρέα του Γιάννη Σουλαδάκη. Είναι αυτός που τριπλασίασε τις ποσότητες εξόρυξης του λιγνίτη και έκλεισε τις πετρελαϊκές μονάδες της ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για κοινωνιολογία, καλός είναι ο Παϊσιος, ισάξιός του ο Μουλατσιώτης αλλά κορυφαίος ο Κοσμάς ο Αιτωλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι!!! Αυτή η μπουρδολογία μας κατατρέχεικαι μας κατακλύζει. Φλίιιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "βράβευση τσι μέρας" για την Τρίτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όλα καλά τα αναγνώσματα που προτείνεις αλλά παρέλειψες τον Παπουλάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή