Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Που την έβαλες την υπογραφή σου ρε;


Είσαι δήμαρχος και καμαρώνεις. Με γειά σου παλληκάρι μου. Έχεις κι έναν παραθαλάσσιο οικισμό, από αυτούς που τους λένε «θέρετρο». Να ‘ντονε χαίρεσαι. Το χειμώνα το λοιπόν, μένουν βαριά χίλια άτομα στον οικισμό. Οχτακόσια με εννιακόσια μάλλον. Το καλοκαίρι, για έναν μήνα ίσως, ξεπερνούν τους πέντε χιλιάδες.
Βγάζει το «Κράτος» ένα πρόγραμμα, ευρωπαϊκά λεφτά, για βιολογικούς. Ένας ντόπιος μελετητής, τζιμάνι παιδί, χωμένος μες στα κόλπα, σε βάζει στα μεράκια και ετοιμάζει – με το αζημίωτο – το φάκελο. Επειδή τα λεφτά για τον βιολογικό τα παίρνεις με το κεφάλι, το κανονίζει ο δικός σου, δίνεις εσύ μια βεβαίωση ότι έχεις 3 χιλιάδες ρολόγια νερού, παίρνετε χρήματα και κάνετε σχέδια για οχτώ χιλιάδες ισοδύναμους κάτοικους.
«Μεγάλο έργο» σκέφτεσαι. «Έργο να πάρεις εκλογές». Πλακώνεσαι στο βρίσιμο με μερικούς δημότες (στα …παπούτσια σου, ψηφοφόροι σου είναι;), βρίσκεις 25 στρέμματα σχεδόν παραθαλάσσια που τα αχρηστεύεις, έρχονται και κάτι μούρες «από Αθήνα», κουστουμάτοι σαν ρώσοι μαφιόζοι, και βάζεις μπροστά το βιολογικό.
Σύνολο, 5 χρόνια μέχρι να παραδοθεί το ρημάδι το έργο. Από …σαχλαμάρα σε σαχλαμάρα μελετητές, δημοτικοί και περιφερειακοί υπάλληλοι, εργολάβοι και ..ρώσοι μαφιόζοι.
Κι έπειτα αρχίζει ο Γολγοθάς σου έρμε βλαχοδήμαρχε. Διότι σκατό μπαίνει, σκατό βγαίνει από εκείνες τις γούρνες που σου στήσανε φάτσα – κάρτα στην παραλία. Δε φτάνει αυτό, βρωμάει ο τόπος σε ακτίνα χιλιομέτρου κι όταν φυσάει νοτιοδυτικός, αδειάζει απ’ την μπόχα η καλή η πλαζ. Με αυτά και μ’ αυτά, σε έχουν για σκότωμα όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής.
Που να ξέρεις έρμε ότι με γούρνες βιολογικός που σχεδιάστηκε για οχτώ χιλιάδες, εξυπηρετεί ίσως τέσσερις για κανένα μήνα, και αερίζει τα αποπατήματα από οχτακόσιους 11 μήνες, απλά δεν μπορεί να δουλέψει; Να μην εμπιστευτείς τους μελετητές; Να μην τους εμπιστευτείς! Εκείνα όμως τα καλόπαιδα στη ΔΙΠΕΧΩ δεν έπρεπε να σου πουν μια κουβέντα; Εκείνοι οι ελεγκτές των φακέλων στο Υπουργείο; Γιατί δεν σου είπαν ότι αν ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός είναι μικρότερος από τον μισό του πληθυσμού σχεδιασμού, η μονάδα «θα τα παίξει»; Γιατί δεν σου είπαν ότι για να επανέλθει θέλει τουλάχιστον 10 μέρες προσαρμογής; Γιατί δεν σου είπαν ότι για να θρέψεις τη λειτουργία του τέρατος που σου κατασκεύασαν δεν σου φτάνουν δυο προϋπολογισμοί;
Κι εσύ ρε έρμε, γιατί δεν πας να τους πιάσεις από το πέτο, να τους κουνήσεις λίγο και να τους ρωτήσεις:
Που την έβαλες την υπογραφή σου ρε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου