Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τι υπέροχος κόσμος....

Σπύρος Φλογαϊτης




Διαβάζω στην Wikipedia

Γεννήθηκε στη Λευκάδα και σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ιστορία και φιλολογία στην École Pratique des Hautes Etudes. Επίσης, κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Ιστορία και το Δίκαιο από τα πανεπιστήμια Paris I & II αντίστοιχα. Το 1980 εξελέγη λέκτορας της Νομική σχολή Αθηνών και το 1982 ανακηρύχθηκε τακτικός Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1992, εξελέγη καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική σχολή Αθηνών.

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου,του κ. Φλογαϊτη, έλαβε την πενταετία 2005 - 2009 (επί ΝΔ!!!) 2.102.000 ευρώ!



Αλεξ Ρόντος





Διαβάζω στο Βήμα της 26/9/2010: 


"Γεννηθείς στην Τανζανία το 1954, ο κ. Ρόντος μεγάλωσε στην Αφρική. Σπούδασε Ιστορία στην Οξφόρδη, κάτι που «προδίδει» και η βρετανική προφορά του. Εκανε ρεπορτάζ στην Αφρική, εργαζόμενος σε περιοδικά και εφημερίδες. Σταδιακά όμως ανακάλυψε τον κόσμο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στην Αιθιοπία, στην Αίγυπτο, στο Μαρόκο και στον Λίβανο, αλλά και ως σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα. 

Σημείο καμπής στην καριέρα του ήταν το 1992. Τότε ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου Αμερικής Ιάκωβος τον επέλεξε για να ιδρύσει την πρώτη ανθρωπιστική ΜΚΟ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την ονομασία Ιnternational Οrthodox Christian Charity (ΙΟCC). Από τη νέα του θέση ο κ. Ρόντος άρχισε να έρχεται σε επαφή με την ελληνική Ομογένεια και το ελληνοαμερικανικό λόμπι. Ηταν από την ίδια θέση που πρωτοήρθε σε επαφή με τον σημερινό Πρωθυπουργό, το 1996-1997.

Οι βάσεις του ισχυρού δεσμού φι λίας και εμπιστοσύνης με τον κ. Παπανδρέου (ο οποίος ήταν ακόμη αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών) μπήκαν όταν ο κ. Ρόντος ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον τότε πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Αντριου Αθενς για να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τους έλληνες ομογενείς της Μαύρης Θάλασσας
."
 
Η IOCC του κυρίου Ρόντου, έλαβε την πενταετία 2005 - 2009 (επί ΝΔ!!!) 1.093.000 ευρώ!

Παντελής Σκλιάς


Διαβάζω στο Blog Lamia News

Από τον Νοέμβριο του 2007 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2009 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε από το 1991, με την ιδιότητα του Εκπαιδευτικού Συμβούλου και του Συμβούλου Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός μεγάλου εύρους αναπτυξιακών δράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον τομέα της Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Συνεργάσθηκε με διεθνείς οργανισμούς όπως είναι η Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ανασυγκρότησης, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη καθώς και με ιδιωτικούς οργανισμούς, φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και αναπτυξιακές ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ευρωπαϊκή προοπτική, του κ. Σκλιά έλαβε την πενταετία 2005 - 2009 5.687.000 ευρώ!


2 σχόλια:

  1. Εκείνο Παντελή, που μ' ενοχλεί ιδιαίτερα μ' αυτούς τους κυρίους, είναι ότι αντί να τους βλέπω με χειροπέδες, τους βλέπω σε βάθρα και μικρόφωνα, ενώ οι παραδίπλα μας σου κλείνουν το μάτι, "Φάε και συ αν είσαι μάγκας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι μάγκες είναι οι χρηματοδότες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή