Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Τα δυό "σβουράκια"


Στις 29 Αυγούστου 2008, ο κύριος Φίλιππος Σαπουνάς του Γεωργίου, καταθέτει στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας προφορική μήνυση κατ’ αγνώστων για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας επειδή, όπως καταγγέλλει, «στον τοίχο της αποθήκης εντός του εργοστασίου είχε ανοιχτεί, μια μεγάλη τρύπα από άγνωστα άτομα, σπάζοντας τα τούβλα του τοίχου». Όπως αναφέρεται στη μήνυση «έγινε έλεγχος προς διαπίστωση απώλειας περιουσιακών στοιχείων ο οποίος και σήμερα είναι σε εξέλιξη». Πότε έγινε το περιστατικό αυτό; Στην ίδια μήνυση διαβάζουμε «το περιστατικό έλαβε χώρα τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 30/5/2008».
Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας «TERRA A.E. – ΒΙΟΚΕΡΑΛ» χρειάστηκε τρείς ακριβώς μήνες για να καταγγείλει διάρρηξη στην επιχείρησή του.
Ποια όμως είναι η εταιρεία «TERRA A.E. – ΒΙΟΚΕΡΑΛ»; Είναι η εταιρεία που πρώτη χρησιμοποίησε σαν καύσιμο το απόβλητο της πετροχημικής βιομηχανίας pet-coke (πετ-κοκ) με μια αμφιλεγόμενη απόφαση των κυρίων Σουφλιά και Σιούφα, υπουργών ΠΑΧΩΔΕ και Ανάπτυξης. Εναντίον της καύσης πετ-κοκ έχουν οργανωθεί πολλές εκδηλώσεις (ομιλίες, συγκεντρώσεις, ψηφίσματα) σχεδόν από το σύνολο των φορέων του Ν. Λάρισας (Νομαρχία, Εργατικό κέντρο, ΤΕΕ, Ιατρικός Σύλλογος, Εμπορικό Επιμελητήριο κ.ά) ενώ άρθρα και ομιλίες πολλών έχουν γραφτεί στον τοπικό τύπο και σε blogs. Από τους πιο δραστήριους σε αρθογραφία, ομιλίες κ.λ.π. ήταν ο κ. Ζήσης Αργυρόπουλος, Χημικός περιβαλλοντολόγος και ο γράφων.
Τι προηγήθηκε της προφορικής μήνυσης του κ. Σαπουνά; Στις 23 Ιουλίου 2008, δημοσιεύθηκε ανακοίνωση του συλλόγου «Πολίτες σε Δράση» συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό για απαράδεκτες συνθήκες αποθήκευσης του πετ-κοκ. Δημοσιεύματα σχετικά με ελέγχους κλιμακίων της Νομαρχίας Λάρισας ακολούθησαν την ανακοίνωση. Το θέμα έφτασε ακόμα και στη Βουλή ύστερα από έγγραφο υπηρεσιών της Νομαρχίας από το οποίο αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία αρνήθηκε στο κλιμάκιο ελέγχου την είσοδο στο χώρο!!!
Ο κύριος Σαπουνάς, επανέρχεται ύστερα από 7,5 μήνες, στις 14 Ιανουαρίου 2009, με συμπληρωματική του κατάθεση να καταγγείλει ότι ανακάλυψε πως στην διάρρηξη της 30ης Μαϊου 2008 εκλάπησαν από το χώρο «δύο (2) ηλεκτροεργαλεία (τροχοί λείανσης) αξίας περίπου δύο χιλιάδων (2.000) Ευρώ και δεύτερον λήψη φωτογραφιών των αποθηκευμένων εμπορευμάτων όπως διαπιστώθηκε από πληροφορίες της επιχείρησης τις οποίες έλαβα γνώση». Χρειάστηκαν δηλαδή εφτάμιση μήνες για να αντιληφθεί την κλοπή!!!!
Δεν σταματά εκεί όμως ο κ. Σαπουνάς. Στην ίδια συμπληρωματική κατάθεση, λέει: «θεωρώ ύποπτους για τις συγκεκριμένες ενέργειες τον κ. ΜΗΤΣΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ και κ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ ΖΗΣΗ..».
Έτσι, βρέθηκα εγώ και ο φίλτατος Ζήσης κατηγορούμενοι για διάρρηξη και κλοπή. Με τις υγείες μας!

1 σχόλιο:

  1. San den drepete to Zwo mesa stin paranomia einai exw arketa stoixia prosfata pou mporoune na ton valoune fylaki kai na afisei auta ta ypokritika giati tous ypallilous tou tous exei panw apo 6 mines aplirwtous AISXOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή