Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΠΟΙΟΤΙΚΟ - ΦΘΗΝΟ


Στις δραματικές στιγμές που ζει η χώρα κι οι πολίτες της έχουμε υποχρέωση να δράσουμε. Έχουμε υποχρέωση να υπερβούμε τρόπους και μεθόδους του παρελθόντος. Έχουμε υποχρέωση να μην σταθούμε απαθείς. Η κρίση μας αγγίζει όλους κι η αλληλεγγύη είναι αντίσταση.
            Οι αγορές οργανώθηκαν, καιρός να οργανωθούμε κι εμείς. Ο καθένας στον τόπο του, στην γειτονιά του στην πόλη του! Αυτό - οργανωθείτε! Χτίστε ένα κίνημα στη βάση της παρέας! Στόχος; Ένας! Το επόμενο χρονικό διάστημα βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, μην αφήνετε να σας πάρει από κάτω η μιζέρια των μέτρων και οργανώστε μια καμπάνια: μείωση τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες! Μείωση τιμών από βιομηχανίες χονδρεμπόρους και εμπόρους! Οι μισθωτοί προσφέρουν ήδη στην υπόθεση «έξοδος από την κρίση». Ας μειώσουν τα κέρδη τους και οι υπόλοιποι! Κάθε δεκαπενθήμερο θα απαιτήσουμε μείωση τιμής σε μια τουλάχιστον ομάδα προϊόντων! Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος! Ταυτόχρονα, θα στηρίξουμε μια σαφή στροφή της κατανάλωσης σε ελληνικά προϊόντα ώστε να «σπρώξουμε» τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αύξηση της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση των χρημάτων που δαπανώνται σε εισαγωγές καταναλωτικών ή μη προϊόντων. Προσοχή: δεν κάνουμε μποϊκοτάζ των εισαγόμενων. Απλά ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή τα ελληνικής κατασκεύης.
            Ελληνικά και φτηνά λοιπόν, Αρκεί όμως αυτό; Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η μείωση τιμών έρχεται μόνο μέσα από συμβιβασμους στην ποιότητα. Πιστεύουμε ότι κάθε ελληνική επιχείρηση μπορεί να παράγει άριστα ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.

            Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια! Βγαίνουμε μπροστά με σύνθημα:

                                    ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΦΘΗΝΟ - ΠΟΙΟΤΙΚΟ



Η παραπάνω ιδέα γεννήθηκε ύστερα από συζήτηση στο facebook ανάμεσα στους Τάσο, Νίκο και Λένα...

14 σχόλια:

  1. το αναρτώ ως εχει και στο μπλογκ μου με σύνδεσμο εδώ αν δεν σε πειράζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σας πρωτίστως και δευτερευόντως η πρωτοβουλία σας

    ( έστω κι αν για αρχή κάνουμε λίγο κράτει σαν καταναλωτές για το «φτηνό» πριμοδοτώντας με λίγα λεπτά παραπάνω όλοι μας τα Ελληνικά προϊόντα . Ένα κατά κάτι αυξημένο κόστος το οποίο όμως θα εισπράξουμε πολλαπλάσια σαν πολίτες σε βάθος χρόνου με την αναγέννηση της ελληνικής παραγωγής και άρα οικονομίας γενικότερα. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Rodia. Μαρίνα, ΟΛΟΙ μαζί κάτι ν' αλλάξουμε. @ paraxeno Χριστίνα, να φτάσει παντού, να εμπλουτιστεί, να πάρει σάρκα και οστά
    @kapetanios Το τρίπτυχο ειναι ενιαίο: Ελληνικό - Φτηνό - Ποιοτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θωμάς Α. Θωμαΐδης2 Μαΐου 2010 στις 6:20 μ.μ.

    ...η Αποτελεσματικότερη Αντίδραση, είναι η Δράση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χμ.. μας πήρε απο το 50 ως το 80 να φτιάξουμε μια υποτυπώδη παραγωγική δομή.. στην οποία με χαρά διαλύσαμε απο το 80 και μετά.. μια και το εμπόριο είναι ευκολότερο από την παραγωγή.. έτσι τώρα και να θέλουμε.. δεν υπάρχουν και τόσα ελληνικά πρωιόντα να υποστηρίξουμε..
    θα χρηαστέι να τα δημιουργήσουμε.. και μια και το μεγαλήτερο ποσοστό του ενεργού πληθησμού έχει κάποια σχέση με το εμπόριο.. και αγνωεί έως και αειδιάζει με τη χαρά της δημιουργίας.. δε θα είναι έυκολο.. :):)
    την καλησπέρα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Θωμάς . Αντε Θωμα! να κάνουμε κάτι!
    @koulpa . θα βρούμε προίόντα να στηρίξουμε. Μόνο γκρίνια για το ποιός φταίει δεν θέλω ν' ακούσω άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχα γκρίνιαζα 25 χρόνια γιατί κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος μπορούσε να καταλάβει που πηγάινει το πράγμα.. το τελευταίο εξάμηνο έχω σταματήσει να γκρινιάζω.. :):)
    μια και δε διαγω πολυτελή βίο.. δεν έχω πολλά να χάσω από την κατάσταση.. ένα πιάτο φαί θα το βρώ.. δεν έχω παιδιά.. για των άλλων τα παιδιά γκρίνιαζα.. τώρα πια είναι εποχή έργων παρά λόγων.. και συνεχίζω να ακούω πολλά λόγια.. :):)
    δε τολμώ να κάνω συγκεκριμένη πρόταση.. αλλά δε βλέπω και κανέναν άλλο να το κάνει.. για να δούμε; μπορεί να μην είναι ακόμα όρημη η κατάσταση.. αν και κρίνοντας από την ιστορία.. οι αεριτζίδες πάλυ θα πλουτίσουν.. :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντελή

    δώσαμε χρόνο σε τόσα άλλα προϊόντα χωρίς τα 2 του τρίπτυχου(πχ στα κινέζικα προϊόντα τα οποία κατέκτησαν τον κόσμο βασισμένα μόνο στην τιμή) ας μην γινόμαστε απόλυτοι με τα δικά μας

    *

    (άσχετο)

    μεσιε @κούλπα χάρηκα ιδιαίτερα που σε "είδα" μετά από τόσο καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @kapetanios

    Μπορούμε να "σπρώξουμε" την ελληνική παραγωγή σε ποιοτικά και φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες. Είμαι απόλυτα σίγουρος. Ένα ανανεωμένο κίνημα πολιτών - καταναλωτών, έξω και πέρα από κόμματα και άλλου είδους δεσμεύεσεις, υποχρεούται - από σεβασμό στον εαυτό του και τις στιγμές, να δώσει τη μάχη για το καλύτερο κι όχι για το μέτριο. Το μέτριο ήταν που μας οδήγησε ως εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωωωω καπετάνιε μου.. παλι σε χωρο γκρίνιας συναντιόμαστε.. :):)

    παντελή (λαμβάνω την ελευθερία μια και κάτσαμε στο ίδιο τραπεζάκι και μιλάμε..)
    το έυκολο και το βολεμένο μας οδηγησαν εδώ.. και δεν είναι και τοσο κακό το εδώ συγκρινόμενο με το 50 ας πούμε.. :):)
    τώρα τι κάνουμε πιό συγκεκριμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η σκέψη ειναι να αναπτυχθούν μικρά κινήματα ανα πόλη. Να έρθουν σε επαφή με όλο το κύκλωμα: παραγωγή, χονδρική, λιανική. Να επιλέγουμε κάθε φορά μια ομάδα προϊόντων (π.χ. γαλακτοκομικά) και να προσπαθούμε να κατεβάζουμε τις τιμές ΠΑΝΤΟΥ: στην παραγωγή, στη χονδρική, στη λιανική. Αυτό να γίνεται σχετικά συντονισμένα και ταυτόχρονα σε όσο το δυνατό περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Εμεις στη Λάρισα έχουμε εναν σύλλογο, τους Πολίτες σε Δράση, περιβαλλοντικό και θα το κάνουμε μέσα από εκεί. Αλλού θα γίνει μέσα από παρέες. Ετοιμάζουμε και ιοστοσελίδα κι ενα μπανεράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπράβο!!! μετρημένοι στόχοι.. είναι μια αρχή.. :):)
    εγώ δυστυχώς σκέπτομαι πιο προχωρημένα πράγμα.. και φυσικά ανέφικτα.. :):)
    περιμένω νέα σας :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή