Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Μάθανε ότι ...κοιμόμαστε και πλάκωσε κι η Guardian

Από το πρωί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γίνομαι κοινωνός δημοσιεύματος της ιστοσελίδας της Βρετανικής Guardian, σύμφωνα, λέει με το οποίο η Ελλάδα βγάζει στο σφυρί μέρος των νησιών της με στόχο να ξεπληρώσει μέρος του χρέους της.

Το διάβασα αρκετές φορές το συγκεκριμένο άρθρο που φέρεται να έγραψε η κ. Elena Moya και βγήκα από τα ρούχα μου με το πόσο κίτρινοι μπορεί να είναι ακόμα και οι πιο «έγκριτοι» ιστότοποι:

  1. Από πουθενά στο κείμενο δεν προκύπτει ότι η ελληνική πολιτεία πουλάει ή προτίθεται να πουλήσει νησί! Σε δυο μόνο σημεία αναφέρει ότι σε δημόσιες εκτάσεις στη Μύκονο και τη Ρόδο υπάρχει θέληση για ανέγερση τουριστικών συγκροτημάτων από Κινέζους και Ρώσους επενδυτές. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον τίτλο ότι η Ελλάδα πουλά τα νησιά της για να ξεχρεώσει.
  1. Αναφέρεται σε αγγελίες για πώληση ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ νησιών όπως για παράδειγμα κάποιο «Νησί της Ναυσικάς» στο Ιόνιο και με μαγικές ερωτήσεις βάζει κάποιον εκπρόσωπο μιας κτηματοσμεσιτικής να απαντήσει σε σενάρια περί πώλησης ελληνικών νησιών σε ξένους από το ελληνικό κράτος! Ο δόλιος ο κ. Μάκης Περδικάρης, εκπρόσωπος κάποιας κτηματομεσιτικής, παρουσιάζεται ξάφνου ως ο πρόεδρος της κτηματικής εταιρείας του δημοσίου και απαντα σε ερωτήσεις οικονομικής πολιτικής! 
  1. Χρησιμοποιεί παλαιότερη προτροπή κάποιων Γερμανών βουλευτών «πουλήστε τα νησιά σας να ξεχρεώσετε» ως επιχείρημα στήριξης των απόλυτα φανταστικών της σεναρίων! 
  1. Για να ολοκληρωθεί το καφριλίκι, αναφέρει και δυό τρεις αλήθειες (περί πώλησης μέρους του ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) λες και αυτό δικαιώνει το υπόλοιπο γελοίο άρθρο! 
Αλήτες, ρουφιάνοι, κιτρινογράφοι… 

2 σχόλια:

  1. Ποιός είναι ο σκοπός της Γκάρντιαν;...να μας ξεφτιλίσει;.....υποτίθεται ότι είναι και καλή εφημερίδα....μάλλον η κυρία είναι Λα- Μόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή