Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Οι Πολίτες Δρουν


Μαζευτήκαμε χτες οι «Πολίτες σε Δράση» συζητήσαμε και πήραμε αποφάσεις για τον τρόπο που θα υλοποιήσουμε τη Δράση «Ελληνικό – Ποιοτικό – Φθηνό» στην περιοχή μας. Κατ’ αρχάς να πω ότι η συμμετοχή ήταν και μεγαλύτερη ποσοτικά από την προηγούμενη φορά αλλά και η ποιότητα του προβληματισμού και των προτάσεων εξαιρετική.

Στην συνάντηση έγινε σαφές ότι στον επερχόμενο οικονομικό χειμώνα ένα από τα όπλα αντίστασης του πολίτη είναι η καταναλωτική του δύναμη, όση τέλος πάντων του απομείνει. Έγινε σαφές ότι όταν οι φτωχοί θα αυξάνουν και επειδή οι φτωχοί είναι συνάνθρωποι και όχι αριθμοί, η παραμικρή βοήθεια της αλληλέγγυας κοινωνίας μπορεί να είναι καθοριστική. Έγινε σαφές ότι η στήριξη της ελληνικής παραγωγής είναι η μόνη εγγύηση για πραγματική έξοδο από την κρίση σε βάθος χρόνου. Έγινε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε ούτε κερδοσκοπίες, ούτε εξευτελισμό του καταναλωτή, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε προσπάθειες συμβιβασμών στην ποιότητα.

Αποφασίσαμε τα παρακάτω:

 Τη δημιουργία ιστοσελίδας. Λόγω του πανελλαδικού χαρακτήρα της κίνησης, προκρίθηκε η σελίδα να «χτιστεί» από μηδενική βάση και όχι να αποτελέσει κομμάτι της δικής μας ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα να σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει τις σημερινές αλλά και αυριανές ανάγκες και απαιτήσεις μας.
 Να έλθουμε σε συμφωνία με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο) για την ενεργή και εντατική προώθηση της δράσης.
 Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, ζητήσαμε από φίλους με τις ανάλογες γνώσεις να γυρίσουν ένα κινούμενο σχέδιο με γραφικά υπολογιστών, αισθητικά άψογο και σύμφωνα με τους κανόνες του μάρκετινγκ το οποίο θα παίζει στα τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης ζητήσαμε την ηχογράφηση ενός αντίστοιχου ραδιοφωνικού κλίπ
 Αποφασίστηκε η σύσταση 3 ομάδων οι οποίες θα υλοποιήσουν αντίστοιχες δράσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα: Α) ομάδα επαφών με τα ΜΜΕ, από τους Βακιρτζηδέλη Φ, Αναστασόπουλο Χ., Καλαιτζίδη Β. και Σδράλη Ε. Β) ομάδα επαφών με συλλογικότητες και φορείς της περιοχής για επέκταση της επιρροής και συντονισμό της δράσης από τους Αποστόλου Π., Ζαούτσο Γ., Παντελίδη Ν. και Χρήστου Χ. Γ) ομάδα επαφών με σουπερ μαρκετ, παραγωγούς και εμπόρους από τους Αποστολίδου Γ. Ιωαννίδη Στ. Παναγούλη Α. και Πόχο Γ.
 Συζητείτε η δημιουργία ομάδας διαδικτύου

Η πρώτη μας προσπάθεια θα έχει στόχο την επαφή και συνεννόηση με s/m με σκοπό την δημιουργία προθήκης ή προθηκών με το λογότυπο και το σήμα όπου θα βρίσκει ο καθένας ελληνικά, φτηνά, ποιοτικά προϊόντα. Η κίνηση αυτή θα υποστηρίζεται με καταχωρίσεις στον τοπικό τύπο, με εμφανίσεις στα κανάλια και με προώθηση μέσω της ιστοσελίδας. Συζητάμε επίσης την έκδοση ενός ενημερωτικού δελτίου σαν ένθετο σε εφημερίδες, με προωθητικό υλικό.
Η δράση αυτή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς του εμπορίου (πέρα από τα s/m) αλλά και στην παροχή υπηρεσιών. Επίσης, στην προσπάθειά μας αυτή θα ζητήσουμε τη συνδρομή όλων των συλλογικοτήτων, της αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών ενώσεων ή συλλόγων.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=122421967774658&ref=mf

5 σχόλια:

  1. Χρειάζεται κοινωνική αλληλεγγύη.....να ξαναβρεθεί το πνεύμα αυτό που χάθηκε τις τελευταίες δεκαετίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοοργανωση πολιτων η μονη λυση ....πρεπει να καταλαβουμε καποτε οτι λυση στα προβληματα, οπως της ακριβειας και πολλα αλλα μπορει να την δωσουν οι πολιτες με την αυτοοργανωση τους !!!...αρκει να μπορεσουν αντιληφθουν ποσο μεγαλη δυναμη εχουν!!!!...καλη αρχη Παντελη και καλη δυναμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακριδης Γιώργος11 Μαΐου 2010 στις 9:10 μ.μ.

    Μπραβο και παλι μπραβο....Η μονη λυση ειναι το να παρουμε χαμπαρι ποση δυναμη εχουμε ως πολιτες...και να ΔΡΑΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βακιρτζηδελη, Καλαιτζιδη ;;;
    Ξέρετε πόσες φορές πήγαν στα δικαστήρια κατηγορούμενοι ;;; Ρωτήστε τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή