Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Νέοι τραμπουκισμοί της Βιοκεράλ

Τα επεισόδια στη σαπουνόπερα "Βιοκεράλ" δεν έχουν τέλος. Χθές, κλιμάκιο του ΚΕΠΕ (Κέντρο Ελέγχου Περιβάλλοντος) της Νομαρχίας στις 11:30 το πρωί πήγε στο εργοστάσιο για αυτοψία. Να θυμίσουμε ότι το ΚΕΠΕ είχε εισηγηθεί το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρις ότου συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς όρους. Η επιχείρηση είχε εκφράσει τις ενστάσεις της εντός της νόμιμης προθεσμίας, και χθες το ΚΕΠΕ θα ήλεγχε κατά πόσο αυτη έχει συμμορφωθεί πριν αποφασίσει οριστικά για το κλείσιμο. Στο κλιμάκιο του ΚΕΠΕ συμμετείχαν ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Κουτσογιάννης, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Χαλκιάς. και οι διευθυντές Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας.
Κατά την άφιξη του κλιμακίου, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Φίλιππος Σαπουνάς παρεμπόδισε το έργο του, έκανε τον έλεγχο αδύνατο ενώ επιτέθηκε και προπηλάκισε τον νομαρχιακόσύμβουλο κ. Χαλκιά. Μετά από αυτά το κλιμάκιο αποχώρησε και επέστρεψε στις 3 μ.μ. ύστερα από παρέμβαση του νομάρχη Λάρισας κ. Κατσαρού και παρουσία πταισματοδίκη, χωρίς την παρουσία του κ. Χαλκιά.
Ο Χρήστος Χαλκιάς, γιατρός, κάτοικος Ομορφοχωρίου - ενός χωριού σε απόσταση μικρότερη των 700 μέτρων από την Βιοκεραλ - ήταν από τους πρωτεργάτες των αγώνων ενάντια στην κάυση του πετ-κοκ μαζί με τον Μπάμπη Μπακούλα, σύμβουλοι και οι δύο της  Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας.
Η τακτική αυτη της ιδιοκτησίας της Βιοκεράλ, να παρεμποδίζει δηλαδή τους ελέγχους, δεν είναι καινούργια. Οι κύριοι αυτοί ανδρώθηκαν έχοντας ένα κράτος και τους μηχανισμούς του να υπηρετεί, καλύπτει και στηρίζει τις παρανομίες τους. Φυσικό είναι όχι απλά να αδυνατούν να αποδεχτουν άλλο ρόλο του κράτους αλλά να καταβάλουν κάθε προσπάθεια επιστροφής στο παλιό καθεστώς, αυτό του παρακράτους της ανεξέλεγκτης ρύπανσης

1 σχόλιο:

  1. Einai enantia twn nomon pou 8espise to kratos..ma pou einai oi kratikoi mixanismoi na valoune ena telos se auto to rupogono pou legete "Viokeral" kai na epivalh ta prostima pou armozoune se auton ton apan8ropo englimatia pou dilitiriazei ta piadia mas kai emas tous idious..

    ΑπάντησηΔιαγραφή