Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2007

Που είναι το νερό, οέο;

Διψάει ο κάμπος. Τι θα κάνουμε γι' αυτό? Μια σύσκεψη!

Αυτή είναι η λογική που επικρατεί στον πολύπαθο Θεσσαλικό κάμπο. Καλλιέργειες καίγονται, οικονομίες καταστρέφονται, η κατάσταση γίνεται χειρότερη χρόνο με το χρόνο κι εμείς κάνουμε συσκέψεις...

Η ανευθυνότητα στο απώγειό της! Κάποτε, είχα ακούσει από χείλη αρμοδίων το αμίμητο: "Όταν δεν θέλεις να διαθέσεις πόρους για ένα έργο, κάνε μελέτη. Θα βουλώσεις στόματα και θα κερδίσεις χρόνο". Η σύσκεψη είναι μια δημιουργική παραλλαγή της υπηρεσιακής λογικής της μελέτης.

Η σύσκεψη έχει και τα καλά της. Οι ερίφηδες της περιφέρειας, της νομαρχίας και άλλοι διάφοροι κυνηγοί της φωτογραφίας βρίσκουν την ευκαιρία να πλουτίσουν τη φωτογραφική τους συλλογή και να επιβεβαιώσουν την κενότητά τους με μερικά τετραγωνικά εκατσοστά δημοσιότητας στις μέσα σελίδες του τοπικού τύπου.

Αποτέλεσμα; Μηδέν. Κουλούρα. Νούλα, Τίποτα. Ανταλλαγή απόψεων; Απύθμενη και ατελεύτητη μπουρδολογία.

Ρε μπαγάσηδες, αφού το ξέρετε ότι το νερό θα λιγοστεύει κάθε χρόνο, ότι ο Αχελώος είναι στάχτη στα μάτια όσων δεν γνωρίζουν, ότι αν δεν αλλάξει ριζικά η αγροτική παραγωγή και ο τρόπος καλλιέργειας το κακό θα γίνεται κάθε μέρα και χειρότερο. Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο; Θαρρώ ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η προσωπική σας προβολή και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δικών σας και των κολλητών σας.

Υ.Γ. Αλήθεια, μ' εκείνον τον έρμο τον νόμο για την διαχείριση των νερών, τι θα γίνει; Θα τον εφαρμόσετε πριν ή μετά τα πρόστιμα από την Ε.Ε.; Ε; Τι περιμένετε; Πόσους και για πόσο ακόμα μπορείτε να κοροϊδεύετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου